| Őzgerinc sütés nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kocka Ráma 1 tojás 15 dkg porcukor 15 dkg dió 25-30 dkg háztartási keksz 1 rumaroma 2 csomag főzhető csoki pudingpor 2 evőkanál kakaó kicsi tej Elkészítés: A Rámát lassú tűzön felolvasztom, a tűzről levéve egy egész tojással elkeverem. Beleteszem a többi hozzávalót folyamatos kevergetés mellett,(a tűzhelyen) 15 dkg porcukrot, 15 dkg apróra vágott diót, 25-30 dkg háztartási kekszet (nem kell darálni, nylonba téve klopfolóval apróra lehet törni)1 rumaromát, 2 csomag főzhető csokipudingot (por alakban) 2 evőkanál kakaót,majd egy kis tejjel össze kell keverni, nem kell forralni (a masszát). (a túl sok tejtől nagyon híg lesz) Folpackkal kibélelek egy őzgerincformát, és beleteszem a masszát. Amikor kihűlt,hűtőbe teszem, az a legjobb, ha egy éjszakára, mert azalatt az idő alatt megpuhul, és összeérnek az ízek. Tálaláskor a folpack levétele után, ferdén szeleteljük. Tanácsok: Gyorsan elkészíthető édesség, ami egyszerű, és nagyon finom. A lényeg, hogy a csokipudingport nem kell elkészíteni, csak belekeverni. A végén annyi tejet kell hozzáadni, hogy ne legyen híg az állaga. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: evus111 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |