Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros sertés szelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
fejenként 2-3 szelet sertés comb, vagy karaj
mustár,
kevés liszt,
babérlevél,
tejföl tetszés szerint,
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A szeletelt sertéshúst kiklopfoljuk, és besózzuk.
Mindkét oldalát ízlés szerinti vastagságban bekenjük mustárral. A mustáros húsokat, éppenhogycsak megforgatjuk lisztben. Forró olajban hirtelen megpirítjuk, mindkét oldalát. Nem kell, hogy átsüljön, csak piruljon meg egy kicsit. Egy nagyobb serpenyőbe, vagy lapos lábasba tesszük a megpirult húsokat. Felöntjük annyi vízzel, vagy ha van húslevessel, hogy éppen ellepje. Teszünk bele 1-2 babérlevelet, és tetszés szerinti mennyiségű tejfölt. (Én az 5 tagú családom esetében egy nagy doboznyit szoktam beletenni.)Ízlés szerint megsózzuk. Fedővel letakarva puhára főzzük.

Tanácsok:
A szaftot nem kell besűríteni, mert a húsról leázik a liszt, és magától besűrűsödik.
Rizzsel, burgonyával, tésztával tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Gyöngyös


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Update mirinda szelet » Sertésmájas tál » Vaníliás szelet » Rántott tojásszeletek
» Gertrud szelet » Temesvári sertésszelet » Vasutas szeletek » Nápolyi szelet (grillázs)
» Bálint szelet » Lúdláb szelet » Pudingos-túrós szelet » Konyakmeggyes szelet!
» Édes-savanyú sertéscsíkok » Londoni szelet » Pikáns marhaszelet » Gyöngyike szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.