| Molnárka csokis élvezete receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 15 dkg sárgabaracklekvár 5 dkg mandulaforgács 5 dkg mazsola 1 teáskanál sütőpor 3 dkg kakaópor 25 dkg finomliszt 1 teáskanál őrölt fahéj 1 teáskanál kardamom 1,5 db citrom 2 db tojás 2 evőkanál tej 20 dkg méz 10 dkg kristálycukor 5 dkg Rama 20 dkg csokoládé Elkészítés: Elkészítés Alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve felmelegítem a mézet a cukorral, a Ramával, a tejjel, és hagyom kihűlni. Ezután belekeverem a tojásokat, a citromlét, a kardamomot, a szerecsendiót és a fahéjat. A lisztet elvegyítem a sütőporral és a kakaóval, és apránként a tésztához adom. Végül összedolgozom a mazsolával, a citromhéjjal, és az apróra vágott mandulával. A masszát 6-8 cm átmérőjű, Ramával megkent sütőlapra állított, kerek tortaformákba lapátolom. 180- 200 fokosra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm. A süteményeket sütés után azonnal kiborítom a formákból, és hagyom kihűlni. Közben a mázhoz áttöröm a lekvárt, és a fél citrom levével felforralom. Áthúzom vele a molnárkákat. Vízgőz felett, állandó keverés közben felolvasztom a csokoládét, és mielőtt újra megkötne, bevonom vele a süteményeket. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |