Tutireceptek.hu fejléc

Meggymártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1/2 kg meggy
1 evőkanál vaj vagy margarin
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 dl tej
4 evőkanál cukor
1/2 citrom
2 szegfűszeg

kevés fahéj

Elkészítés:
A meggyet jól megmossuk kimagozzuk. Cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal, citromhéjjal, kevés sóval 1 liter vízben feltesszük főni. Közben a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, tejjel felengedjük, ezzel berántjuk, hozzáadjuk a tejfölt és simára keverjük.

Tanácsok:
Kevés tejszín hozzáadásával ízesíthetjük.


A receptet beküldte: melmenn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ördögsaláta » Majonézes fokhagyma » Kukoricás rizssaláta » Kitti salija
» Almaszósz (almásgombóc mellé) » Sonkás majonéz » Tzatziki » Juhsajtsaláta
» Szalámisaláta » Görög saláta » Franciasaláta » Besztercei saláta
» Szoby sali » Paradicsom nyersen télire » Bolgársaláta » Padlizsánsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.