Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes-cseresznyés lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 vanilin
4 tojás
20 dkg liszt
fél sütőpor
1/2 kg meggy
1/2 kg cseresznye

Elkészítés:
A cseresznyét és a meggyet kimagvalom, lecsepegtetem, összekeverem.

A puha vajat habosra keverem a cukorral és a vanilinnel, majd hozzáteszem a tojásokat is. Végül a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatom. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntöm, és tetejére szórom a gyümölcsöt. 175 fokon aranybarnára sütöm. (35-40 perc)

Tanácsok:
Bármilyen más gyümölccsel is készíthető, pl barack, ribizli, szilva, alma, stb. Hidegen és melegen is isteni!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-hagymás lepény » Hagymás-krumplis lepény » Koldus lepény » Lecsós tojáslepény
» Almás lepény » Cukkinilepény » Krémes lepény » Kukoricás burgonyalepény
» Albán sajtos lepény » Pampi (Túrólepény) » Körtés lepény » Hamis túróslepény
» Joghurtos sajtos lepény » Kapros túróslepény » Pekándió-lepény » Diós-cseresznyés lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.