Tutireceptek.hu fejléc

Meggy dzsem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 db 5/4-es üveghez:
2 kg kimagozott meggy
18 dkg cukor
6 dl víz

Elkészítés:
A frissen szedett meggyet szártalanítom, átválogatom, megmosom és kimagozom. A meggy felét húsdarálón ledarálom, és cukor nélkül sűrűre fõzöm. A cukorból és a vízbõl sűrű szirupot fõzök, ügyelve, hogy a szirup ne karamellizálódjék. A kész sziruphoz hozzáöntöm az elõfõzött meggyvelõt és az egészben hagyott meggyeket. Tovább fõzöm, amíg sűrű nem lesz. A kész dzsemet forrón, elõmelegített, széles szájú üvegekbe töltöm, és azonnal légmentesen lezárom. A lezárt üvegeket tiszta ruhával letakarom, és hagyom kihűlni. A készítményt hűvös, száraz helyen tárolom.

Kalóriatartalom: 940kJ kcal
Szénhidráttartalom: 55 g gramm

A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos meggyes parfé » Poharas meggyes » Gyors meggyes süti » Fél paleo meggyes süti
» Meggyes-Csokis lepény » Meggyes-mákos sajttorta » Vörösboros szederdzsem » Gyors meggyes pite
» Szederdzsem » Meggyes grízes » Joghurtos meggyfagyi » Tejes pite meggyel
» Meggyes babapiskótás » Csokis meggyes kuglóf » Soproni meggyes » Körtedzsem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.