| Mazsolás, diós fánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg mazsola Fél dl rum 10 dkg dió 8 dkg margarin 15 dkg finomliszt 3 tojás 1,5 l olaj a sütéshez Vaníliás porcukor a szóráshoz Elkészítés: A mazsolát forró vízben megmossuk, jól lecsepegtetjük, és beáztatjuk a rumba. A diót durvára vágjuk. Elkészítés: Felforralunk 2,5 dl vizet a margarinnal és 1 csipet sóval, egyszerre beleszórjuk a lisztet, és erős tűzön addig keverjük-főzzük, amíg a tészta elválik az edény falától, azaz képviselőfánk-tésztát készítünk. Lapostányérra simítjuk, hogy minél hamarabb kihűljön, majd keverőtálba tesszük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és a robotgép spirál-betétjével habosra keverjük. A mazsolát leszűrjük, és a dióval együtt beledolgozzuk a masszába. Az olajat nagyobb lábasba öntjük, felforrósítjuk. Két kiskanál segítségével diónyi adagokat szaggatunk ki a tésztából, és egyenesen az olajba tesszük. Mérsékelt, szelíd tűzön (hogy belül is átsüljenek), 12-15 darabonként kisütjük őket. Papírkendőre szedve felitatjuk róluk a fölösleges zsiradékot, még melegen megszórjuk vaníliás (vagy kakaós) porcukorral, és tálra halmozva langymelegen kínáljuk. A receptet beküldte: ostkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |