| Mángold-nyél morzsával receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: Mángold-nyél /szár/ kenyérmorzsa v.zsemlemorzsa tejföl reszelt sajt só vaj a sütőtál kikenéséhez Elkészítés: A szép nagy, méretes mángold levelekből főzeléket vagy levest készítek spenót módjára, de a levélnyelet sem szabad eldobni. Kb. 10-15 cm-es darabokra vágom, s késsel lehúzom róla a külső, vékony hártyaréteget. Jól megmosom és sóval, kevés cukorral ízesített vízben pár perc alatt megfőzöm. Közben kenyérmorzsát pirítok. Egy jénai tálat kivajazok és a morzsa felét beleszórom, ráhelyezem a megfőzött mángold szárakat. Tejföllel meglocsolom, ráteszem a morzsa másik felét és reszeltsajttal megszórom a tetejét. Addig sütöm, míg a sajt megolvad és kicsit megpirul. Tanácsok: Fotó megtekinthető a naplóm 541-542-es bejegyzésében. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |