Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás parajfőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg paraj
12 dkg vöröshagyma
4 tojás
5 dkg mandulaforgács
3 dkg mazsola
3 evőkanál olaj
2 dl tejföl
4 dkg liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
őrölt bors
csipetnyi só
1 dkg vaj

Elkészítés:
A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát felhevítjük olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, és a szódabikarbónás vízben megfőtt, leszűrt és pépesített parajt. Folyamatosan kavargatva negyed óra alatt megpároljuk, majd besűrítjuk tejfölös habarással. Sózzuk, borsozzuk, és takaréklángon tíz percet forraljuk. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a felvert tojásokat, de már nem tesszük a tűzre. Megszórjuk a mandulával, és a tetejére morzsoljuk a vajat.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Szasza:)


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás-mazsolás sütemény » Mandulás forralt bor » Mandulás falatok » Mandulás-epres palacsinta
» Csokoládés mandulás keksz » Mandulás gyümölcssaláta » Mandulás (zöld) süti » Csirke mandulás bundában
» Mandulás pogácsa » Mandulás dara » Mandulás mézes » Mandulás tofu
» Mandulás csirkemell » Mandulás máglyarakás » Mandulás tallér » Mandulás Zeller


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.