| Mandulahabos torta-nagyon finom receptHozzávalók: 3darab négyzetes piskótalap(díjétás),30 deka darált mandula,25 deka Glukonon,kevés tej,8 tojásfehérje,ízlés szerint apró gyümölcs. Elkészítés: A 20 deka főtt,durvára vágott mandulát keverje el 20 deka glukonnonal és annyi tejet adjon hozza,hogy ne legyen se száraz se túl híg. Fektesse az egyik piskótalapot egy tepsibe,egyenletesen kénye rá a massza egyharmadát.Ízles szerint gyümölcsdarabokkal is dúsíthatja.Helyezze rá a másik lapot és aszt is kenje meg masszával.A harmadik lap tetejére simítja rá a maradék krémet. A tojásfehérjét verje kemény habba,adja hozza a maradék glukonont,majd óvatosan forgassa bele a maradék mandula háromnegyedét. A habot hallmoza a torta tetejére és szórja meg a megmaradt mandulával. Lassu tűzön kb:180 fokon süsse 25 percig,amíg a hab szép világosbarna lesz. Tanácsok: Megjegyzés: Nekem nemvolt bithon mandulám és én diót tettem bele ezzel is nagyon finom. Lehet a mandula helyett diót vagy mogyorót tenni,azzal is nagyon finom. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |