Tutireceptek.hu fejléc

Májgomboc recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg sertés máj
3 tojás
bors só
3 dl egy bögre zsemlemorzsa kb.
(Ha túl lágy akkor egykis zs.morzsát adunk még hozzá)

Elkészítés:
A májat 2X ledaráljuk, vagy apritógépbe teszük és pépé zuzzuk, rá ütjük a tojást és a zs. morzsát, majd összekeverjük mintha tészta lenne diónyi golyogat formálunk belőle és forró húslevesbe kifőzzük.
Ugyan igy készithetjuk csak húsból a máj helyett.

Tanácsok:
Csak azért írtam a mennyiséget mert nagyon jó ha előre megcsináljuk. Egy tálcára sorba rakjuk egy napra igy tesszük a mélyhűtőbe és utánna zacskóba helyezzük. Bár mikor felhasználható.
Azért kell mert igy nem ragadnak össze.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májgombóc levesbe » Májgombóc Erzsi módra » Májgombócok káposztaágyon » Májgombóc (levesbetét)
» Bajor májgombóc » Marhahúsleves májgombóccal » Májgombóc-húsgombóc » Májgombóc prézli nélkül
» Májgombóc/májgaluska/ » Májgombóc-saját recept » Májgombócleves » Májgombóc picit másképp
» Bajor májgombócleves » Májgombóc – leves » Hamis májgombóc » Póréhagymás krumplileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.