| Liszt nélküli kenyér /paleo/ Helga kenyere receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 5 ek. darált lenmag(világos vagy sötét) 5 ek. darált szezámmag 1 ek. tökmagliszt 5 tojás fél kk. szódabikarbóna só, fokhagymasó, bors, őrölt kömény 1 ek.zsír Elkészítés: Pici sóval keményre felverem a tojásfehérjéket.Külön tálban összekeverem az összes száraz hozzávalót, beleteszem a tojássárgákat, amit előzőleg habosra verem a folyékony zsírral.Lazán összeforgatom a fehérjével és őzgerincformában, muffin sütőben vagy kerámia tálkákban sütőben 30-35 percig sütöm 170 fokon. Ez függ a sütőtől is.(tűpróba) Tanácsok: Az alaprecept Helga kenyere volt, én csak kicsit módosítottam rajta. Fotót találtok a paleos kenyeres naplómban, 94-es bej. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Mariann63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |