| Lim-lom leves receptLevesek Hozzávalók: 1-e.k olíva olaj ,2db sárgarépa , 2db zöldség gyökér ,1kis fej karalábé ,1kiscsokr petrezselyem zöld 1/2kg csirkemellfilé 2-dl tejföl 2-e.k liszt 1-fej vörös hagyma1-nagy ü gomba de ha van akkor 6db nagy fej gomba só bors kakukkfű ízlés szerint Elkészítés: a zöldséget megpucoljuk és megmossuk ,félre rakjuk az olajat odatesszük melegedni a hagymát apró kockára vágjuk és üvegesre pároljuk majd ha ez kész beletesszük a megmosott gombát ,fedő alatt hagyjuk párolni,ha ez kész beletesszük a megmosott csirkemell csíkokat és 5-percig együtt pároljuk végül beletesszük a zöldségeket és együtt pároljuk tovább még 5-percig ha az egész levet engedett beletesszük a 2-e.k lisztet felengedjük vizel ízlés szerint ízesítünk ha már a zöldségek is megpuhultak belekavarhatjuk a tejfölt felforraljuk végül 5-perc után le is zárhatjuk tálaláskor aprított petrezselyem zölddel díszítjük . Tanácsok: ne sok vízzel engedjük fel,mert ha a lisztet beletesszük akkor olyan krémes hatást kölcsönöz az ételnek. Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 350/k kcal Szénhidráttartalom: 470/g gramm Zsírtartalom: 15/g gramm A receptet beküldte: hajnal csillag Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |