Tutireceptek.hu fejléc

Light lencsegulyás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg előző nap beáztatott lencse
1 db nagyobb csirkemell filé
2 közepes sárgarépa
2 közepes fehérrépa
1 cikk zeller
1 közepes fej vöröshagyma
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
2 db babérlevél
1 ek napraforgó olaj

A galuskához

1 db db tojás, liszt, amennyit felvesz

Elkészítés:
A húst felkockázzuk. A vöröshagymát apróra összevágjuk, a megtisztított sárgarépát felkarikázzuk.
Pár evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával, őrölt borssal. Visszatesszük a tűzre, és rádobjuk a húskockákat, megvárjuk, míg levet ereszt kicsit a hús.
Rádobjuk a sárgarépát, a leszűrt lencsét, a zöldségeket, a babérleveleket, és felöntjük vízzel (főzés közben pótoljuk az elpárolgott vizet).
Amikor majdnem puha a lencse és a hús, akkor beletesszük a sót, és beleszaggatjuk a galuskát, készre főzzük.

Tanácsok:
Más hússal is készíthető, de csirkemellel a legkímélőbb.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Light mákos guba » Kelkáposztakrémleves light » Moonlight » Light joghurt torta
» Joghurt torta light » Lightos Tiramisu » Summer Light » Light Red
» Light almamártás » Light Strawberry » Székelykáposzta light » Lightos lángos
» Light frankfurti saláta » Palacsinta light » "Light" chili con carne » Zabpelyhes gofri light


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.