Tutireceptek.hu fejléc

Levegős fánk /duchariky/ recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Levegős fánk /duchariky/

4 tojás
4 kanál langyos víz
csipetnyi só
450 g sima liszt
zsír a kenéshez
olaj a sütéshez
porcukor /megszórni/

Elkészítés:
A lisztből, tojásokbl, sóból és a vízből tésztát készítünk, amit jól kidolgozunk, és letakarva
/hogy ne száradjon / 15 percig pihentetjük. Utána vékonyra kinyújtjuk és a tetejét gyengén
megkenjük olvasztott zsírral csak annyira hogy lesöpörjük felesleges lisztet / ha erősebben
zsírozzuk akkor nem fog szépen levelesedni/. Összehajtogatjuk, de közben is kenegetjük, pihentetjük kb. 10 percig és ismételjuk a nyújtást, kenegetést és hajtogatást, mikor harmadszor kinyújtjuk a tésztát, kerekes /barátfüle/ tésztametélovel rombusz alakokra vágjuk és forró zsírban mint az egyszerű fánkot kisütjuk. A forró fánkokat porcukorral megszórjuk.

Tanácsok:
Békéscsabai édes különlegesség – / Danielova asszonytól Ógyalláról /


A receptet beküldte: githaj


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandula-szelet » Figaró szelet » Diós kuglóf » Croissant
» Diós-tejszínes kocka » Tepsis kekszes süti » Csokis rakott babapiskóta » Kekszes háromszög
» Vargabéles Gligi módra » Házi kürtőskalács » Csokipudingos muffin » Tejfölös mézes
» Eszpresszó muffinok kalapban » Piskótás zserbó » Ananászos-túrótorta » Duna hullám másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.