| Különleges karácsonyi kalács receptHozzávalók: 50 dkg liszt, 2 dl tej, 4 dkg élesztő, 3 tojás sárgája, 1 tojás fehérje, 10 dkg margarin, 6 dkg kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom héja, csipet só. A töltelékhez: M á k o s: 12 dkg darált mák, 8 dkg kristálycukor, citromhéj, fahéj, mazsola, vaníliás cukor, tej D i ó s : 12 dkg dió, 8 dkg kristálycukor, narancshéj, vaníliás cukor, mazsola, tej G e s z t e n y é s: 15 dkg gesztenyemassza, cukor, rum, tejszín Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órán át kelesztjük. A tésztát három részre osztjuk, kinyújtjuk, beletesszük csíkokban a tölteléket. A mákos és diós tölteléket kevés tejjel lazítjuk. Vigyázzunk nehogy lágy legyen! A gesztenyés tölteléknél a hozzávalókat összedolgozzuk. A megtöltött tésztát összesodorjuk, majd hármat összefonunk. Tojássárgájával megkenjük és 40 percig pihentetjük. Mielőtt megsütjük, a tetejét darált mákkal megszórjuk. Kb. 60 percig sütjük. Különleges, mutatós, finom karácsonyi tészta. Tanácsok: Kelesztéssel, pihentetéssel együtt kb. 2 óra A receptet beküldte: kiss67 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |