| Kuglóf gazdagon receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók A bevonáshoz 10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó A forma kikenéséhez finomliszt Rama A tésztához 20 dkg kis kockákra vágott vegyes finomság (aszalt gyümölcs, dió és csokoládé) 30 dkg finomliszt 1 mokkáskanálnyi sütőpor 5 db tojás 2 csomag vanillincukor 30 dkg kristálycukor 30 dkg Rama Elkészítés: Elkészítés 1.A puha Ramát a cukor kétharmadával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. A sütőport a liszttel - ebből egy evőkanálnyit félreteszünk - összeforgatjuk és az előzőekhez adjuk. 2.A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk, óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk. 3.A kis kockákra vágott aszalt gyümölcsöt, diót és csokoládét a félretett kanálnyi liszttel összeforgatjuk (így nem süllyed sütéskor a tészta aljára), a kuglóf masszájába keverjük. 4.Ramával kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (200 ˚C, légkeveréses sütőben 180 ˚C) kb. 1 órán át sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük, ha nem tapad rá ragacsos massza, akkor megsült. 5.Amikor kihűlt, a tésztát olvasztott csokoládéval meglocsoljuk vagy bevonjuk, ahogy épp kedvünk tartja. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |