| Krémes rizs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg rizs 1/2 liter tej barackbefőtt meggybefőtt cukor őrölt fahéj 5 dkg vaj Krémhez: 2 tojás sárgája 1 evőkanál liszt 3 evőkanál vaníliás cukor 1/2 liter tej Elkészítés: A megmosott rizst kevés vízben előfőzzük csipet sóval együtt. Ezután ráöntjük a fél liter tejet, hozzáadjuk a vajat és puhára főzzük a rizst. Ízlés szerint édesítjük, kihűtjük. Hosszúkás üvegtál aljára terítünk egy sor rizst, meghintjük fahéjjal, rá egy sor vékony szeletekre vágott barackot. Majd ismét rizs, erre egy sor meggybefőtt, végül rizzsel befedjük az egészet. Megöntözzük egy kis barackbefőtt lével. Elkészítjük a sárgakrémet: a tojások sárgájából, lisztből, cukorból, tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk és ha kihűlt, a rizsre öntjük. Tetejét befőttel díszítjük, jól behűtjük, hidegen fogyasztjuk. Tejszínhabbal is lehet tálalni. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |