Tutireceptek.hu fejléc

Könnyed töltött káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg sertéshús,1 kg savanyú káposzta,8 savanyú káposzta levél,10 vékony szelet csabai kolbász
2 bögre rizs,2 tojás,só, bors, bioételízesítő, majoránna, édes pirospaprika, darált babérlevél,
2 marhahúsleves kocka, víz

Elkészítés:
A darált sertéshúst összekeverjük a lemosott és lecsöpögtetett rizzsel, hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, és jól összedolgozzuk. A savanyú káposzta leveleket (esetemben óriásiak voltak) megszabadítjuk a belső vastag erezettől (sokan ezt klopfolóval intézik), majd félbevágjuk. Gombócnyi töltelék mennyiséget helyezünk a káposzta jobb oldalára, majd a képen látható módon feltekerjük.
A római tálat kibéleljük a savanyú káposzta felével, rátesszük a gombócokat, további káposztát, a kolbászkarikákat, majd a maradék káposztát. Felöntjük vízzel, és a római tál tetejét ráhelyezve, hideg sütőbe téve 200 fokon kb. 2 órát sütjük.


A receptet beküldte: Tundibundy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött tojás » Párolt káposzta gombával » Alföldi toroskáposzta » Húsos káposzta
» Sonkával töltött burgonya. » Lengyeles kelkáposzta » Gyulai töltött karaj » Vecsési töltött hús
» Töltött sajtos kifli » Káposztás bab » Sonkával töltött padlizsán » Töltött zsemle
» Gombával töltött kellevél » Káposztás tészta » Töltött paradicsom » Sütős káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.