| Kínai csirke - olcsó, egyszerű receptEgytálételek Hozzávalók: 2 egész, kifilézett csirkemell 1 doboz darabolt ananász 1 zacskó kínai (Maggi) fix kevés olaj pici só 4 dl rizs Elkészítés: A húst egyforma apró kockákra vágom, majd Wokban felforrósítom az olajat, beledobom a húst és addig sütöm nagy lángon, amíg szép színt nem kap. Az ananászt levétől lecsepegtetem (a levet félreteszem) és a húshoz adom. Együtt még átsütöm őket. Közben a kínai fixet előírás szerint elkészítem, de a vízmennyiségbe az ananász levét is felhasználom. A húsra öntöm, egyet rottyantom és kész. A rizst általában előtte fel szoktam tenni: forró olajban fehéredésig kevergetem, majd ráöntök 8 dl vizet, megsózom és megvárom, amíg felforr. Utána kis lángra vett sütőbe teszem, ott kevergetés nélkül elkészül és finom pergős lesz. Tanácsok: A rizst tányérra szedem, rászedek a csirkéből. 4 személynek elegendő. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |