Tutireceptek.hu fejléc

Kelt tészta alap recept (update 2) recept

Kategória:


Hozzávalók:
/a mennyiség egy kb. 26-28 cm átmérőjű tortához elég/25 dkg tk. liszt, 1 csipet só,1/2 kocka élesztő, 1 tk. gyümölcscukor, 1/8 l tej

Elkészítés:
A lisztet egy tálba szórjuk, meghintjük sóval. Az élesztőt és a cukrot a tejben simára keverjük. A liszthez öntjük és az egészet sima tésztává dagasztjuk. Lefedve 3o percig kelesztjük, újból átgyúrjuk és a recept szerint formázzuk, és még 2o percig kelni hagyjuk.


A receptet beküldte: Timcsi80

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült túróstészta » "Szegény" tészta (sós) » Csirkés masnitészta » Tarka tésztasaláta
» Tészta kosárkák » Lekváros kavart tészta » Fasírt leveles tésztában » Update 1 Gofri
» Töltött kagylótészta » Tejszínes-sonkás tészta » Thai sülttészta » Sonkás-medvehagymás tészta
» Hamis sonkás rakott tészta » Sajtos tesztasalata » Rakott tészta2 » Update 1 Bögrés-meggyes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.