| Keksz szalámi receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25dkg margarin 40dkg porcukor 5dkg kakaópor 2db egész tojás 1 rum aroma 60dkg keksz Elkészítés: A kekszet apróra tördeljük (konyharuhába vagy nejlon zacskóba tesszük és pl. húskloffolóval törjük meg, vigyázva, hogy ne túl por szerű legyen). A margarint a porcukorral felfőzzük, a kakaót a tojással és a rum aromával összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, felfőzött krémhez. Ezután belekeverjük a kekszet. Cukrozott alufóliára kiöntjük és 2 rudat formázunk belőle. A formázást porcukros kézzel célszerű csinálni, így nem tapad. (Ez kb. 5dkg porcukor.) Lehet hűtőszekrényben is állni hagyni, de ha nem túl meleg a konyha, akkor nem muszáj hűtőbe tenni. Kb. egy éjszaka alatt érik össze. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Pitypang Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |