Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolos tonhal Update2 recept

Kategória:


Hozzávalók:
½ kg tonhal
½ kg karfiol
2 tojás
2 dl tejföl
2 evőkanál olívaolaj
citromlé
5 dkg parmezán sajt
10-15 dkg teljes kiőrlésű liszt
tengeri só
fekete bors
szerecsendió

Elkészítés:
Először egy kis citromlével locsoljuk meg a tonhalat, majd hagyjuk állni. A megmosott és rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Amikor eszünkbe jut a tonhal, vágjuk csíkokra, forgassuk meg teljes kiőrlésű lisztben, majd süssük ropogósra olívaolajban.
Ezután a megmaradt olajat kenjük szét egy tűzálló tálban, és rétegenként rakjuk össze a karfiolt és a halat.
Keverjük össze a felvert tojásokat tejföllel, sóval, borssal, bolondítsuk meg egy kevés szerecsendióval, majd öntsük rá a rétegelt finomságra. Búcsúzásul hintsünk reszelt parmezánt a tetejére, végül tegyük be az előmelegített sütőbe. Addig marad ott, míg pirosra nem sül.

Tanácsok:
Javasolt ital: félszáraz pezsgő.


A receptet beküldte: Manon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott tonhal sajtosan » Tonhalkoktél » Pórés-karfiolos rakottas » Mustáros tonhal
» Tonhal parmezánnal » Sonkás-karfiolos tészta » Tonhalas sajtkrémes krém » Zödséges-tonhalas omlett
» Sült tonhal sajttal » Update 1 Tonhalkrém » Újkrumplis tonhalsaláta » Tonhal krém
» Tonhalkrémes zabpalacsinta » Tonhal salata Maris modra » Mandulás tonhal » Tonhalkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.