| Ischler receptSütemények, édességek Hozzávalók: 14 dkg sima liszt 14 dkg Rama margarin 7 dkg porcukor 7 dkg darált mandula vagy dióbél ½ citrom reszelt héja Tölteléknek: ribizli- vagy málnalekvár Díszítéshez: Csokoládémáz, 10 dkg hámozott, félbevágott mandula, vagy tortadara, vagy cukorka. Elkészítés: A lisztet, margarint, porcukrot, darált mandulát vagy diót, citromhéjat összegyúrva omlós tésztát készítünk. 1 órára a hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra nyújtjuk, legfeljebb 3 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszaggatjuk és egymástól 2 cm távolságra kenetlen sütőlapra helyezzük. Középforró sütőben, takarék lángon halvány színűre sütjük. Hamar átsül. A kihűlt lapokból kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk. Csokoládémázba mártjuk, a közepébe félbevágott hámozott mandulát vagy diógerezdet teszünk. Ebből a tésztából kis rudakat is formázhatunk. Forrón vaníliás cukorba forgatjuk. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |