Tutireceptek.hu fejléc

Ischler recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

14 dkg sima liszt
14 dkg Rama margarin
7 dkg porcukor
7 dkg darált mandula vagy dióbél
½ citrom reszelt héja
Tölteléknek:
ribizli- vagy málnalekvár
Díszítéshez:
Csokoládémáz,
10 dkg hámozott,
félbevágott mandula, vagy tortadara, vagy cukorka.

Elkészítés:

A lisztet, margarint, porcukrot, darált mandulát vagy diót, citromhéjat összegyúrva omlós tésztát készítünk. 1 órára a hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra nyújtjuk, legfeljebb 3 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszaggatjuk és egymástól 2 cm távolságra kenetlen sütőlapra helyezzük. Középforró sütőben, takarék lángon halvány színűre sütjük. Hamar átsül.
A kihűlt lapokból kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk. Csokoládémázba mártjuk, a közepébe félbevágott hámozott mandulát vagy diógerezdet teszünk.
Ebből a tésztából kis rudakat is formázhatunk. Forrón vaníliás cukorba forgatjuk.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ischler 2 » Diós ischler » Ischler aprósütemény » Zebratorta másképp
» KAVART TÚRÓS » Bálint szelet » Karamellás tejberízs » Parfékockák
» Kanálfánk » Zebra süti » Duplacsokis brownie » Üdítősszelet
» Mákos, meggyes szelet » Kávés-fahéjas túrótorta » Zserbó zsiinaa módra » Rétes másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.