| Irén kedvence receptHúsételek Hozzávalók: 10 szelet sertés- vagy baromfihús 10 rúd sárgarépa 10 vékony szelet füstölt szalonna 2 dl tejföl 1 fej vöröshagyma 1 paprika 1 paradicsom olaj só bors kevés ételízesitő 30 dkg kagyló vagy szarvacska tészta Elkészítés: A hagymából, paprikából, paradicsomból kevés olajon pörkölt alapot készítek. A húst kikloffolom, sózóm, borsozom és kevés olajon külön edényben fehéredésig sütöm. Az ételízesitővel ízesített vizben megfőtt sárgarépát vékony hasábokra vágom, és az elősütött húsra teszem a szalonnával együtt és feltekerem. Hústűvel, vagy fogpiszkálóval megtűzöm. Az elkészített pörkölt alapra rakom egy nagyobb lábosba és készre sütöm. A szaftját megszórom kevés liszttel, és tejföllel elkeverem. A tésztát kifőzöm és azzal tálalom. A receptet beküldte: Sarolta1954 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |