Tutireceptek.hu fejléc

Illatos almakarikák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg liszt
4 kiskanál sütőpor
10 dkg tehéntúró
2 tojás
1 dl tej
1 ek. cukor

2 nagyobb alma
2 ek. liszt
2 ek. almapálinka

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral összeszitáljuk. Az áttört túróval, a felvert tojásokkal, a tejjel, a cukorral és a csipetnyi sóval simára keverjük.
Akkor jó, ha olyan az állaga, mint a nagyon sűrű palacsinta tésztának.
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, húsukat felkarikázzuk és megöntözzük a pálinkával.
Ezután egyenként lisztbe, majd a túrós tésztába mártjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Tanácsok:
A pálinka természetesen el is hagyható.


A receptet beküldte: arwenn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almakarikák bundában » Illatos omlós csirkemell » Illatos szilvás pite » Csokoládés almakarikák
» Mézes-illatos dió » Kínai illatos omlós csirke » Illatos krumplisaláta » Illatos csípős csirke
» Illatos töltött csirke » Illatos sültcsirke » Illatos levendulás keksz » Illatos csirke
» Illatos csirkenyársak » Illatos csokikrém » Györkönyi szelet » Mascarponés profiterol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.