| Hatlapos / nagyon finom krémes süti/ receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához: 35 dkg liszt 10 dkg margarin 5 dkg kristálycukor 1 tasak vaníliás cukor 1 dl tej 1 db tojás 1 tasak szalakáli csipet só a krémhez: 20 dkg margarin 2 tasak tejszínes pudingpor 20 dkg kristálycukor 4 dkg keserű kakaópor 1 l tej 1 evőkanál rum (vagy fél fiola rumaroma) Elkészítés: A lisztet átszitáljuk, a szalakálit a tejben feloldjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán is alaposan átgyúrjuk. Hat egyforma gombócra osztjuk, egyforma téglalapokra kisodorjuk, majd lisztezett tepsi hátoldalán, 200 fokra előmelegített sütőben egyenként kisütjük. (A sütőbe tevés előtt a lapokat villával sűrűn szurkáljuk meg, hogy sülés közben ne púposodjanak fel. Egy-egy lap kb. 4-5 perc alatt megsül, vigyázzunk, mert könnyen megég.) A krémhez a pudingport, a cukrot és a kakaóport, kevés hideg tejjel simára kikeverjük. A többi tejet felforraljuk, majd hozzákeverjük a kakaós pudingport, és sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt a margarinnal, valamint a rummal simára keverjük, és megtöltjük vele a lapokat. Hűvös helyen egy napot pihentessük, csak azután szeleteljük fel. Tálaláskor a tetejét porcukorral hintjük meg. Tanácsok: kb. 30 db/5440 kcal, 1 db/181 kcal Kalóriatartalom: 5440 kcal A receptet beküldte: dobos Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |