Tutireceptek.hu fejléc

Hamis marcipán vagy cukrász massza recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
250g viz
250g méz vagy cukor szirup
250g margarin
30g zselatin
3kg porcukor

Elkészítés:
Odatenni forrni a vizet, a mézet és a margarint. Amikor forr félrevenni és beletenni a zselatint, amit előzőleg feloldottunk 15 kanál hideg vizben. Utánna ezt beleönteni 3kg porcukorba. Jól elkeverni és amikor kihült lehet formázni.Olyan kell, hogy legyen mint a gyúrma.Ha túl lágy akkor lehet bele tenni még porcukrot. Ez az adag kb.5-6 nagy torta bevonására felel meg. De a felmaradt masszát zacskóba kell csomagolni és még hat hónapig eláll a hűtőben.

Tanácsok:
Én pont ma csináltam ezt először és nekem bevállt. Bár untig elég ezeknek a hozzávalóknak a negyedét is megcsinálni.Akkor is lesz jócskán belőle. Én azért csináltam meg mind, mert nem tudtam mennyi masszát fogok belőle kapni.Jó édes, de ha csak nagyon vékonyan vonjuk be vele a tortát és a torta nem túl édes akkor nagyon finom.Egyébként nem csak torta bevonására alkalmas, hanem készítheünk belőle akármilyen figurákat is.Pl. szülinapi tortára, de más alkalmakra is. Úgy lehet szinezni, hogy a kívánt színt egy kis vizzel feloldjuk és hozzákeverjük a marcipán masszához és jól eldolgozzuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: mona82


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis tiramisu 2féleképp » Hamis mézes » Muffin cukrász módra » Hamis túrósgombóc :)
» Palacsinta alapmassza » Gyros tál (hamis) » Hamis vadas » Hamis rétes2
» Hamis aranygaluska » Marcipános golyók » Hamis hájas tészta » Hamis rétes
» Hamis töltött káposzta. » Karfiolos hamis vesevelő » Hamis gulyás leves » Hamis vesevelő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.