| Gyors édesség, nem annyira kalóriadús receptSütemények, édességek Hozzávalók: Babapiskóta a tál nagyságának megfelelő mennyiség, kb. 20 dkg. 1,2 liter tej Vanília puding Kakaó, holland 2 pupozott evőkanál Étkezési keményítő három evőkanál Meggy vagy eperdzsem házi, vagy friss eper, meggy kicsit édesítve Kb. 1 dl rum 10 evőkanál cukor, vagy annak megfelelő édesítőszer Tetszés szerint fogyasztáskor a tetejére tejszínhab Elkészítés: 2 dl. tejet összekeverem az 1 dl. rummal, előkészítek egy kb. 5 cm magas téglalap alakú tálat, belemártogatom a rumos tejbe a babapiskótákat, nem áztatom, és kibélelem vele a tálat. Megfőzőm a vaníliás pudingot az 5 dl. tejjel és az öt evőkanál cukorral, és forrón ráöntöm a babapiskótára, majd a gyümölcsöt nyomkodom rá szemenként, tetszőleges elosztásba. Utána megint egy sor rumos tejes babapiskóta következik, majd elkészítem a csokis pudingot, 2 pupozott evőkanál holland kakaót az öt evőkanál cukorral és a három evőkanál étkezési keményítővel összekeverem, és utána az 5 dl. tejjel pudingot készítek, ugyanúgy, mint a vásárolt pudingporral. A kész pudingot forrón ráöntöm a piskótára, ha kihült fél napra, vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe teszem. Tálaláskor a tálban tetszés szerinti szeletelem, szépen szeletelhető, és ízlés szerint a tányéron tejszínhabot nyomok rá, lehet növényi is. Nagyon finom, és nem annyira kalóriadús. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Magyar Éva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |