| Gyors almás sütemény, mikrohullámú készülékben receptTésztafélék Hozzávalók: 20 dg kristálycukor 2 egész tojás 20 dg meghámozott alma 20 dg finom liszt 1/2 (fél) csomag sütőpor Jénai tál (16 cm átmérő, minimum 6 cm magas) mikrohullámú készülék és tetszés szerint (csokoládé máz, lekvár, dzsem, sodó, öntet) Elkészítés: 20 dg kristálycukrot a 2 egész tojással habosra kavarunk. 20 dg meghámozott almát lereszelünk (nem a nagy lyukon, hanem az eggyel kisebben!) és hozzákeverjük a habosra kavart cukros részhez, tovább kavarjuk. Belekeverünk 20 dg lisztet és fél csomag sütőport. Alaposan, egyenletesre kikavarjuk, lényeg, hogy ne legyen csomós! Egy jénai tálba tesszük (javasolt mérete: 16 cm átmérő, minimum 6 cm magasság), de nem fedjük be! Betesszük a mikrohullámú készülékbe és 10 percig "fél erővel" (kb. 300-350 W) melegítjük, majd a "csúcsértéken" 6 percig (kb. 600-700 W). Amikor az idő letelt, kivesszük a jénait (hőálló kesztyű) a készülékből és egy nagyobb tányérra ráfordítjuk süteményünket, (többnyire magától kicsúszik az edényből), és hagyjuk kigőzölögni. Továbbiakban bevonhatjuk csokoládé-mázzal, lapokat vághatunk belőle, krémmel tölthetjük, vagy lekvárral, dzsemmel, de hagyhatjuk natúrban is. Hamar kiszárad, ha nincs bevonva! Adhatunk mellé sodót vagy más öntetet. Ezek a készítő képzelőerejére bízottak! Többszörösen kipróbált recept, s ez a mennyiség "nem mászik ki" ebből az edényméretből! Tanácsok: Ezt a receptet érdemes kipróbálni, hogy megbízhatunk-e benne! Ha bevált, akkor nincs gond, ha a vendég érkezéséig csak egy óránk maradt, semmit sem találunk, amivel megkínálhatnánk. Tapasztalataim szerint nem marad belőle, mert nagyon eteti magát, főleg a hozzáadottak miatt. Viszont a kikavarásnál a csomómentesség nagyon lényeges, azaz nem szabad sajnálni a robot-gépet vagy magunkat. Akkor jó, ha a liszt után is szinte habos. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 450 kcal Szénhidráttartalom: 205 gramm A receptet beküldte: naftalin358 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |