Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres-tárkonyos gyöngyhagyma recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg gyöngyhagyma, 1 csokor friss tárkonylevél, 1 csapott mokkáskanál õrölt gyömbér és ugyanannyi õrölt fekete bors, ízlés szerint ecet, cukor só

Elkészítés:
A megtisztított apró hagymafejeket annyi gyengén ecetes-cukros-sós lébe teszem, amennyi elfedi, és forrástól számított 2 percig fõzöm. Ezután leszûröm, és a hagymát üvegekbe töltöm. Közéteszek megmosott, lecsöpögtetett tárkonylevelet. A levet most ismét megízesítem kevés ecettel (savanyúnak kell lennie), cukorral, sóval, beleszórom a többi fûszert, és újból felforralom, majd ráöntöm a hagymára. Azonnal lekötöm, és száraz gõzben hagyom kihûlni.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyöngyhagymás tészta » Burgonyás zöldségsaláta » Besztercei saláta » Szoby sali
» Majonézes fokhagyma » Csalamádé, II. » Diétás burgonyasaláta » Sonkás majonéz
» Téli hússaláta » Tojásos olívasaláta » Téli reteksaláta » Majonéz
» Ínyenc mártás » Virslis lencsesaláta » Mustáros ananászsaláta » Csemege uborka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.