Tutireceptek.hu fejléc

Görög rakott burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
40 dkg darált sertéshús
2 evőkanál étolaj
5 dkg vaj
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kis doboz paradicsompüré

őrölt bors
ételízesítő
babérlevélpor
őrölt szerecsendió

A besamelhez:

3 evőkanál liszt
3 dl tej
3 dkg vaj

őrölt szerecsendió

Elkészítés:
Az olajon az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára sütjük, majd a tört fokhagymát beletéve a darált húst átsütjük rajta.
A paradicsompürével, a babérlevélporral, az ételízesítővel és kevés borssal, sóval fűszerezzük, majd először a saját levében, aztán mindig csak egy kicsi vizet aláöntve puhára pároljuk.
Közben egy másik lábosban a meghámozott, karikára vágott burgonyát a vajon - sóval, szerecsendióval fűszerezve - egy kevés vízzel nem túl puhára pároljuk.
A burgonya felét egy mély tűzálló tálba (mélyebb tepsibe) terítjük, rárakjuk a húsvagdalékot, és a maradék burgonyával beborítjuk.
Másfél deci vízzel leöntjük, és lefedve, erős lánggal úgy fél órát sütjük.
Végül a fedőt levéve az ételt besamel mártással vonjuk be.
A mártáshoz a tejet a liszttel simára keverjük, beledobjuk a vajat, sóval, szerecsendióval ízesítve, kevergetve sűrűre főzzük.
A rakott burgonyát most már csak néhány percre tesszük vissza a sütőbe, amíg a teteje halványpiros lesz.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Magyaros rakott káposzta » Kolbászkrémes rakott hús » Juhtúrós rakott brokkoli » Juhtúrós rakott burgonya
» Zöldséges rakott csirke » Húsos rakott karfiol » Rakott gombás omlett » Zöldséges burgonyapuffancs
» Kukoricás burgonyalepény » Csirkés rakott krumpli » Rakott zöldséges marhahús » Kukoricás rakott cukkini
» Balázska rakottas » Húsvéti töltött burgonya » Sajtos-gombás rakott hús » Rakott csusza


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.