Tutireceptek.hu fejléc

Gombás padlizsán recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 db kisebb padlizsán
30 dkg gomba
2 paradicsom
1 csokor petrezselyem,
3 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
1 evőkanál olaj,
zsemlemorzsa,
só,
bors.

Elkészítés:
A megmosott padlizsánokat hosszában vágd ketté, majd lobogó, sós vízben 10 percig főzd elő. Ezután alaposan csepegtesd le, vájd ki a magjait, és egy keveset a húsából is, amit tegyél félre. Egy evőkanál olajon pirítsd meg a vékonyra szeletelt gombát, majd ha levet eresztett, mérsékeld a hőfokot, és add hozzá a meghámozott, darabolt paradicsomot, a kivájt padlizsánhúst, a vágott petrezselymet, valamint a zúzott fokhagymát.
Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd fedő alatt párold puhára.
Tedd a padlizsánokat egymás mellé egy kiolajozott tepsibe, és töltsd meg a gombás töltelékkel, hintsd meg zsemlemorzsával, locsold meg a tejföllel, és süsd 10-15 percig a 180 fokra előmelegített sütőben.
Forrón tálald.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-hagymás-húsmuffin » Csirkés-gombás fussili » Gombasaláta 1. » Gombás töltött kenyér
» Grillezett padlizsán » Padlizsánkrémleves májjal » Gombás kaszinótojás » Gombás marhahús finoman
» Csirkés-gombás palacsinta » Kukoricás-gombás marharagu » Rókagombás rizses hús » Zöldséges-gombás töltelék
» Joghurtos padlizsán saláta » Padlizsános kenő » Gombás tekercs » Finom padlizsánkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.