| Gesztenyetorta (liszt nélküli) receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 25 dkg gesztenyemassza, 1 cs vaniliás cukor 8 tojás, 3 dkg reszelt csokoládé 10 dkg cukor. Krémhez: 20 dkg gesztenyemassza, 2 ek. rum, fél l tejszín, 5 dkg porcukor 10 dkg étcsokoládé Csokimázhoz: 2 ek. kakaó, 2 ek. porcukor, 3 ek. tej, 3 ek. margarin. Elkészítés: A tojások sárgáját a kristálycukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, és végül a reszelt csokoládét, jól kihabarjuk, majd óvatosan összedolgozzuk a tojásfehérjékből vert kemény habbal. Hatfelé osztjuk, s kizsírozott, kilisztezett sütőlemezen egyenként kisütjük a kb. 23 cm átmérőjű, kerek lapokat. A krémhez kikeverjük a gesztenyét rummal, a kemény habbá vert tejszínnel és a porcukorral. Az étcsokoládét felfőzzük 3-4 evőkanál vízzel, pici rummal ízesítjük, meglocsoljuk a tortalapokat, majd megtöltjük a gesztenyés krémmel, és fél napra jégbe hűtjük. A mázhoz krémessé főzzük a kakaót, a porcukrot és a tejet, majd ha langyosra hűlt, elkeverjük benne a margarint. Tortára öntjük. Macerás, de isteni. Tanácsok: Ha macerásnak tartod, hogy 6 lapot süss, akkor süsd meg egyben és vágd fel annyi felé amennyiben csak tudod. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: anita72 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |