Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés pulykatekercs recept

Kategória:


Hozzávalók:
.60 dkg pulykamell egészben
• 40 dkg gesztenye
• 10 dkg sonka vékony szeletekben
• 15 dkg fehér sajt
• 1 gerezd fokhagyma
• 2 babérlevél
• 1 dl fehérbor
• 2 dkg vaj
• csipetnyi só
• kevés bors

Elkészítés:
A gesztenyét bemetsszük, és lyukacsos serpenyőben addig pirítjuk, amíg a héja kissé meg nem feketedik. Ezután meghámozzuk, két részre osztjuk, és az egyik felét félretesszük. A húst kiklopfoljuk, ráfektetjük a sonkát és a vékonyan felszeletelt sajtot, végül jöhet a gesztenye is. A hússzeleteket ezután feltekerjük, a hengereket zsineggel rögzítjük. Egy tűzálló tálban felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a babérlevelet és a feldarabolt fokhagymát, majd egyenletesen megpirítjuk benne a pulykatekercseket. Amikor mindenhol szép barna a hús, az egészet meglocsoljuk a fehérborral, sóval, borssal ízesítjük, majd 50 percre 160 fokos sütőbe toljuk a tálat. A sültet időnként meglocsoljuk, majd a sütési idő leteltével a hús köré szórjuk a maradék gesztenyét is. Aztán még legalább tíz percre visszatoljuk az ételt a sütőbe. Az elkészült pecsenyét szeletelve, a sült gesztenyével körítve tálaljuk.

Tanácsok:
Sajnos nagyon kell figyelni a gesztenyére,mert ha rossz helyről vesszük akkor a fele kukába kerül.

Elkészítési idő: 100 perc
Kalóriatartalom: 510 kcal

A receptet beküldte: Kiki--


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbabos pulykatekercs » Gesztenyés álom » Gesztenyés töltött karaj » Gesztenyés-kekszes tekercs
» Finom gesztenyés sutemény » Gesztenyés bejgli másként » Gesztenyés krém » Gesztenyés csirkemáj
» Gesztenyés muffin 2 » Gesztenyés kuglóf » Gesztenyés tekercs » Gesztenyés kosárka
» Nagyi gesztenyés tekercse » Töltött pulykatekercsek » Gesztenyeszív » Gesztenyés keksz rolád


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.