Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés muffin recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg puha vaj
2 evőkanál rum
2 evőkanál baracklekvár
5 dkg cukor
3 tojás
1 csipetnyi só
5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
Tetejére: tejszínhab, őrölt fahéj

Elkészítés:
A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt teszünk.
A darabokra tört étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor kihűlt robotgéppel összekeverjük a gesztenyemasszával, a puha vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral és a tojások sárgájával.
A tojások fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk, a lisztet pedig elvegyítjük a sütőporral.
A tojásfehérjehabot hozzákeverjük a gesztenyés masszához (előbb egy kevés habbal fellazítjuk a masszát, majd óvatosan hozzáadjuk a többi habot is), majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a muffinformákba adagoljuk.
Előmelegített sütőben 175 °C-n sütjük kb. 30 percig.
Tejszínhabbal és őrölt fahéjjal díszítjük.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Brigitta.a


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés diós szelet » Fehércsokis muffin » Muffin kezdőknek » Vaníliakrémes almás muffin
» Muffin vaníliaöntettel » Fini muffin » Meggyes, joghurtos muffin » Gesztenyés-kekszes tekercs
» Zöldborsós-sonkás muffin » Almás-Meggyes muffin » Ribizlis álom muffin » Juhtúrós-sajtos muffin
» Dejós muffin » Gesztenyés töltött karaj » Diétás muffin másként » Mazsolás-túrós muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.