| Gesztenye-torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: mandulás piskota: 4 tojás 4 evökanál cukor 1 kis citrom héja 4 evökanál darált mandula 1 zacsko vaniliás cukor 2 evökanál liszt kakaos piskota: 3 tojás 3evökanál cukor 1 zacsko vaniliás cukor 1 evökanák kakao 3 evökanál liszt krém. 3 csomag gesztenymassza 10dkg vaj 1 zacsko vaniliás cukor kb.1 dl tej 3 evökanál rum 1 üveg sürü birsalmalekvár,vagy 50dkg meggy 7-7,5dl tejszin 6 teáskanál porcukor 3 zacsko habfixálo Elkészítés: A mandulás piskotához jol kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral,beletesszük a többi hozzávalot,a legvégén a tojásfehérjék felvert habját.Huszonhat cm-es kerek, kapcsos tortaformába tesszük,elömelegitett sütöben lassan sütjük.Ha kihült,2 lapot vágunk belöle.Hasonlo modon elkészitjük a kakaos piskotát is.(A krémet érdemes a mandulás piskota sülési ideje alatt elkésziteni.)A vajat habosra keverjük.A gesztenyemasszát burgonyanyomoval simára nyomkodjuk, alaposan összekeverjük a vajjal, vaniliás cukorral,a rummalés annyi forralt tejjel,hogy könnyü krémet kapunk.A tejszint a porcukorral kemény habbá verjük,a habfixet elöirás szerint tegyük bele.A kakaos piskotára kenjük rá a gesztenye kb.negyedét,erre kenjük rá a birsalma felét(vagy szorjuk meg meggyel),simitsuk ráa tejszinhab kb.egyharmadát.Tegyük rá az egyik mandulás piskotalapot,a tölteléket ugyanigy rétegezzük majd boritsuk rá a másik piskotalapot.Vonjuk be a tortát gesztenyekrémmel,diszitjük a megmaradt tejszinnel. A receptet beküldte: Bugris Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |