| Fűszeres mini almás tortácskák receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 17.5 dkg liszt 1 mk sütőpor 5 dkg (barna) cukor 1 mk őrölt kardamom 10 dkg margarin 1 tojás A töltelékhez 50 dkg alma (a recept 75-öt ír) 1 tk őrölt kardamom 4 ek (barna) cukor 5 dkg mandulaforgács Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy csiper sóval összegyúrjuk. Fóliába téve fél órát a hűtőben pihentetjük. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, cikkekre, majd vékony szeletekre vágjuk. 1-2 deci vizet felforralunk (a recept 1 decit ír, de én kicsit keveseltem ennyi almához), a kardamommal és a cukor felével felforraljuk. Beletesszük az almát és kb 3 percig főzzük. Ezután az almát lecsepegtetjük, de a levét sem önjük ki! A formákat margarinnal kikenjük, kibéleljük a tésztával. Beleszórjuk a mandulát, majd elosztjuk bennük az almát. A maradék cukrot elosztjuk a tetején. 200fokra előmelegített sütőben 20-30percig sütjük. Amikor kivettük 1-1 evőkanál levet öntünk rá. Tanácsok: A recept szerint ez 6darab, 10 centiméteres minitortára elég. Én muffinformában csináltam, így 11 lett belőle, viszont bőven elég volt a fél kiló alma is. Barna cukor helyett simát használtam. Legközelebb kipróbálom fahéjjal, biztos úgy is finom. Vaníliafagyit ír hozzá, de magában is bőven finom. A receptet a Kiskegyed Konyhájából lestem. Képek a naplómban (310-311) ;) Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 231 kcal A receptet beküldte: Marjann Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |