| Frankfurti leves receptLevesek Hozzávalók: virsli kelkáposzta (vagy kelbimbó) ételízesítő vagy leveskocka tejföl vöröshagyma olaj liszt só őrölt kömény tejföl Elkészítés: A kb. kétujjnyi csíkokra összevágott kelkáposztát feltesszük főni, levébe rakunk kicsi sót és egy leveskockát. Amíg fő a felkarikázott virslik mindkét oldalát olajon megpirítjuk és ezt is beletesszük a levesbe. Abban az olajban, amiben a virsli sült fűszeres rántást készítünk reszelt hagymával és köménnyel.A rántással 10 percig forraljuk. Legvégül jó sok tejfölt teszünk bele. Tanácsok: Ha valaki nem szereti az úszkáló kelkáposzta látványát, a virsli belerakása előtt le lehet turmixolni és akkor olyan félig-krémleves lesz. A rántást lehet helyettesíteni étk.keményítővel, de akkor érdemes kis olajon párolt köményes hagymával indítani a levest. Kelkáposzta helyett kelbimbóval is csináltam már, nagyon hasonló az íze, azokat negyedelni szoktam. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: 'szti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |