Tutireceptek.hu fejléc

Frankfurti leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
virsli
kelkáposzta (vagy kelbimbó)
ételízesítő vagy leveskocka
tejföl
vöröshagyma
olaj
liszt

őrölt kömény
tejföl

Elkészítés:
A kb. kétujjnyi csíkokra összevágott kelkáposztát feltesszük főni, levébe rakunk kicsi sót és egy leveskockát.
Amíg fő a felkarikázott virslik mindkét oldalát olajon megpirítjuk és ezt is beletesszük a levesbe.
Abban az olajban, amiben a virsli sült fűszeres rántást készítünk reszelt hagymával és köménnyel.A rántással 10 percig forraljuk.
Legvégül jó sok tejfölt teszünk bele.

Tanácsok:
Ha valaki nem szereti az úszkáló kelkáposzta látványát, a virsli belerakása előtt le lehet turmixolni és akkor olyan félig-krémleves lesz.
A rántást lehet helyettesíteni étk.keményítővel, de akkor érdemes kis olajon párolt köményes hagymával indítani a levest.
Kelkáposzta helyett kelbimbóval is csináltam már, nagyon hasonló az íze, azokat negyedelni szoktam.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: 'szti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos krumplileves » Tojásos hagymaleves » Tárkonyos gombaleves » Spenótos csicserikrémleves
» Krémleves édesköményből » Tejfölös libaaprólék-leves » Velő leves » Marhahúsleves gazdagon
» Medvehagymaleves gerslivel » Diós szárnyas-krémleves » Zöldségleves gyorsan » Tojásleves 2
» Finom zöldségleves » Tartalmas bableves » Kelkáposzta krémleves » Sárgaborsóleves kolbásszal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.