| Francia hagymaleves receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg vöröshagyma 1 kk. só kakukkfű 1 csipet őrölt fehér-bors 1 morzsolt babérlevél 3 szál petrezselyem zöld kevés olaj víz 1 ek. finom liszt 15 dkg reszelt sajt 2 tojás sárgája 4 szelet szendvicskenyér v. személyenként 1 kicsi cipó Elkészítés: Karikára vágott hagymát pirítunk lassan (nem barnára még) fedő nélkül kevergetve majd beleteszünk: 1kk.sót, kakukkfüvet, 1 csipet őrölt borsot, 1 morzsolt babérlevelet, 3 szál apróra vágott petrezselyem zöldet. Kis pirítás után vízzel öntsük fel, 1 ek. liszttel megszórjuk és felforraljuk. Ha a leves felforrt, bele a 2 tojás sárgáját (először tojás sárgába kevés levest habverővel elkeverünk, majd az egészet bele a levesbe). -Ha kész a leves: Pirított kenyérszeletekre reszelt sajtot szórunk és erre öntjük a levest. Tanácsok: -Lehet csirkelével is felengedni víz helyett, a pirított hagymákat, akkor finomabb lesz. - VEGAMIX-et is tehetünk bele 1 teáskanállal ételízesítő gyanánt, ez egy sómentes darált zöldségekből álló keverék, a DM-ben is lehet kapni. -Cipóval: A cipó tetejét levágjuk és a kivájt cipót forró sütőben kiszárítjuk. Belemerjük a levest a cipóba, reszelt sajtot szórunk a tetejére és ráhelyezzük a cipó tetejét az egészre. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: pradicsom Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |