| Fahéjas kifli (anti-candida) receptSütemények, édességek Hozzávalók: Stalh Judit receptje alapján: Tészta: 1. tál 50 dkg tönkölybúza liszt (nem candidásoknak sima liszt) 1 hideg darabolt vaj (10 dkg) 1 citrom reszelt héja vanília (nem candidásoknak vaníliás cukor) 2. tál 1 tojás sárgája Só, édesítószer (vagy cukor) Fél pohár natúr joghurt Danone Activia (nem candidásoknak 4 evőkanál mascarpone sajt és 2 evőkanál tejföl) Töltelék: Candidásoknak: A maradék joghurtot édesítőszerrel és fahéjjal összekeverni, Nem candidásoknak: A tojásfehérjét a tésztára kenni és erre szórni a kristálycukorral összekevert fahéjat. Elkészítés: A külön tálban lévőket először összekeverni, majd összeönteni. Két részre osztani a tésztát, majd hűtőben 30 percig pihentetni. A kb. 25-30 cm átmérőjű körré nyújtott tésztára kenni a tölteléket, majd körcikkekre vágni. (nyolcadokra=16 kifli) Hosszabbik oldaláról indítva feltekerni, maghajlítani, hogy kifli formája legyen. Kivülről is megkenni tojásfehérjével, majd 200 C fokon 15-20 percig sütni. Tanácsok: A tönkölyliszt felszívja a joghurtos tölteléket, nem fog átázni. A fél óra pihentetést ki lehet hagyni, de nem érdemes, mert azzal finomabb lesz. A töltelék lehet darált dió vagy mák is, de szerintem akár lekvárral is készíthető, igaz, így még nem próbáltam:) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Dorka29 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |