Tutireceptek.hu fejléc

Epres tejszíntorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 piskóta tortalap,
4 dl tejszín,
50 dkg eper,
1 citrom leve,
fél dl rum,
porcukor ízlés szerint,
1 evőkanál zselatinpor,
1 dl tej

Elkészítés:
A piskótát ledarálom. A tejszínből kemény habot verek, és porcukorral édesítem. Az eperből a legszebb szemeket kiválogatom (ezeket a díszítéshez fogom felhasználni), a többit megmosom, kicsumázom, majd villával összetöröm, és a rummal együtt óvatosan beleforgatom a tejszínhabba. Végül a tejben elkeverem a zselatint, és állandó keverés közben langyosra melegítve hozzáadom az epres tejszínhez. Egy kerek tortaformába beleszórok egy vékony réteg darált piskótát, erre rákenek kevés habot és rászórok egy réteg piskótát. A rétegezést addig folytatom, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére a tejszínhabnak kell kerülnie, amire rárakom a díszítésre szánt szép eperszemeket. Letakarva teszem a hűtőszekrénybe, és legalább egy napig dermesztem tálalás előtt.

Tanácsok:
Tortalapáttal óvatosan alányúlva teszem a cikkeket desszertes tányérokra, és kevés tejszínhabbal díszítve kínálom.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Orsi Epres Túrótortája » Epres csirkemell saláta » Epres piskótatorta » Epres piskóta szeletek
» Tavaszi frissítő (epres) » Epres banáncsónak » Epres palacsinta » Epres-tejszínes
» Epres vaníliaszelet » Epres túrókrém piskótával » Epres diótorta » Csokoládés-epres pite
» Epres müzli » Epres csirkemell rolád » Epres, joghurtos kocka » Epres spiráltorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.