| Egyszerű születésnapi csokitorta-felturbózva :) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 db kerek piskóta 8 tojásból, 3 részbe vágva: 8 tojás 8 ek. cukor 8 ek. liszt 2 cs. vaníliás cukor 1 cs. sütőpor Krém: 1 csom. Oetker pudingpor /csokis/35gr 40 dkg cukor 10 dkg liszt 1/2 l tej 35 dkg vaj (nem margarin!!!) 12 dkg kakaópor /sütéshez való, nem cukrozott!/ 2 ampulla rumaroma /aki intenzívebb rumos ízt szeretne, tehet bele többet/ Díszítéshez: kókuszreszelék v. csokidara Elkészítés: Nem szeretem a bolti piskótát, inkább itthon sütöm. Szebb, olcsóbb és sokkal finomabb :) De ha nincs jobb, a bolti is megteszi :) 26 cm-s tortaformában készítettem a tortalapot. A piskóta elkészítés: szokásos módon A krém elkészítése: A fél liter tej egyik felét forraljuk fel a cukorral,a másik felébe még hidegen keverjük el a lisztet és a pudingport csomómentesre. Amikor a tej felforrt, összeöntjük és sűrűre főzzük a masszát. Majd levesszük a tűzről és ha teljesen kihűlt, belekeverjük a lágy vajat és habverővel felhabosítjuk. A végén belszitáljuk és jól elkeverjük a kakaóport és a rumaromával együtt jöl összekeverjük. A tortalapokat bekenjük a krémmel, majd a torta széleit és tetejét is annyira vastagon, hogy a torta lapok ne látszódjanak ki. Ha maradt még krém, díszítsük vele a tortát egy habzsák vagy egy lecsippentett sarkú zacskó segítségével. A torta tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel (szerintem ízben és látványban ez illik hozzá a leginkább, de díszítsen mindenki kedve-ízlése szerint) enyhém belenyomkodjuk a dekorációt a krémbe, hogy ne potyogjon le könnyen. Pár órára hűtőbe tesszük, "igazi" vaníliás cokorra felvert tejszínhabbal kínáljuk. Jó étvágyat! Tanácsok: A piskótát ne vegyük ki azonnal a sütőből, mert lehet hogy ezért esett össze az amúgy szép nagyranőtt tésztám. Nyitott sütőajtó mellett hagyjuk kihűlni. Ha túl sok krém megmaradna, sima, natúr Albert kekszet vagy háztartási kekszeket ragasszunk vele össze (ha kész, kenjük be a rudat kívül is és szórjuk meg ezt is kókusszal) 1 éjszaka pihentetés után ferdén szeleteljük fel. Nagyon finom, könnyű, látványos süti Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Ancsa 37 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |