Tutireceptek.hu fejléc

Diós-paradicsomos metélt recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg vékony metélt, 10 dkg darált dióbél, 5 dkg vaj, 2 tojás, 4 friss paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor zellerzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon megfõzöm, majd meleg vízzel leöblítve jól lecsöpögtetem, és melegen tartom. Közben a felforrósított vajon megfonnyasztom a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Ráteszem a megmosott, meghámozott és feldarabolt paradicsomot, hozzáadom az ugyancsak megmosott és finomra metélt zellerzöldet, és megsózom, megborsozom. Ezután addig pirítom, amíg a paradicsom összeesik. Beleszórom a darált diót, és még egy percig kevergetve pirítom. Hagyom, hogy kihûljön. A tojásokat habosra felverem, majd beleöntöm a diós-paradicsomos öntetbe. Jól összekeverem, és a fõtt tésztát beleforgatom. Nagy serpenyõben, folytonos keverés közben felforrósítom, és rögtön tálalom.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós metélt » Pikáns metélt palacsinta » Csirkés metéltsaláta » Stíriai metélt
» Citromos metélt » Burgonyametélt (nudli) » Amszterdami húsos metélt » Almás-barackos sült metélt
» Metélt babos mártással » Csirkeragu metélttel » Piros sajtos metélt » Édes sült metélt
» Szőlős metélt » Szőlős metélt 2. » Habos palacsintametélt » Bazsalikomos metélt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.