| Diós, mákos hókifli receptSütemények, édességek Hozzávalók: tésztához: 40dkg rétesliszt 25dkg Ráma 2dl tejföl csipet só töltelékhez: 20-20dkg darált dió-mák 20 dkg porcukor 12dkg mazsola 1 citrom reszelt héja 2cs vaniliás cukor tej ill. rum A forgatáshoz kb.:10dkg van. porcukor Elkészítés: A lisztet, sót és a margarint a tejföllel gyorsan összegyúrjuk.3 részre osztjuk és letakarva 15 percre félrerakjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a diót a fele porcukorral, mazsolával, citromhéjjal és a rummal összekeverjük. A mákot ugyanígy, csak a rum helyett tej kerül bele.A tésztát kinyújtjuk és 6cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok alsó részére tesszük a tölteléket, feltekerjük és kifli formára hajlítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon 15 percig sütjük. Még melegen van.porcukorba forgatjuk. Jó étvágyat! Tanácsok: Nekem a töltelék fele is elég volt a leírt tészta adaghoz. A receptet beküldte: madul Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |