Tutireceptek.hu fejléc

Cukros túrós lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 db tojássárga.

Töltelék:
40 dkg túró,
25 dkg porcukor,
15 dkg vaj,
2 dkg vaníliás cukor.

Elkészítés:
Linzertésztát készítünk, két apró cipóra osztjuk, kinyújtjuk, majd közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, és habosra keverjük. A porcukrot fokozatosan adjuk a túrókrémhez. Végül a megsült és lehűtött linzerlapok közé töltjük a krémet. Hűtőben megdermesztjük, majd szeleteljük.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós, mazsolás kuglóf » Meggyes-túrós kocka » Túrós köles gombócleves » Túros felfujt
» Túrós lepény (Kata-féle) » Áfonyás lepény » Szilvás lepény kelesztve » Juhtúrós töltött gomba
» Barackos túrós » Rakott túrós laska » Juhtúrós-tejfölös burgonya » Kukucskálós túrós
» Juhtúrós rudacska » Mazsolás túrós szelet » Újhagymás lepény » Juhtúrós pogim


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.