Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés ananásztorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 doboz (50 dkg-os) ananászbefõtt, 1 kerek piskótalap (készen vásárolt vagy otthon sütött), 1 zacskó vaníliás pudingpor, 2 evõkanál kakaópor, 5 dkg étcsokoládé, 4 dl tej, ízlés szerint porcukor, 8 dkg vaj vagy margarin, csipetnyi só.

Elkészítés:
A tejet felforralom, majd a pudingport belekeverve, a cukorral sûrûre fõzöm. Még melegen hozzáadom az apróra vágott, levétõl leszûrt ananászbefõttet. A piskótát három lapba vágom, és egyenként meglocsolom az ananászlével. A krémmel megkenve egymásra rakom. A tetejét nem kenem be, mert arra teszek egy csokoládés-ananászos bevonatot. A kakaóra annyi ananászlevet öntök, hogy jó sûrû legyen, majd kevés porcukorral, csipetnyi sóval ízesítve belekeverem a megreszelt csokoládé felét és felforralom. Állandó keverés közben sûrûre fõzöm. Ha langyosra hûlt, belekeverem a vajat és az egészet jó habosra keverem. Ezt a krémet rákenem a torta tetejére, és a sütemény oldalát is bevonom vele. Legalább egy napig hagyom a hûtõszekrényben, csak ezután kínálom.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés banánkrém » Csokoládés ecklerfánk » Chilis-csokoládés torta » Bécsi csokoládés kávé
» Csokoládés fagylat » Túrós csokoládés muffin » Csokoládés tekercs új » Csokoládés tallér
» Csokoládés-diós sütike » Mogyorós csokoládés fagyi » Csokoládés szelet » Csokoládés karamell torta
» Csokoládés répakocka » Csokoládés gofri » Pudingos csokoládés kockák » Csokoládés csók


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.