Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládékenyér (maradék tojásfehérje felhasználására) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 dkg vaj (vagy Rama margarin)
12 dkg porcukor
3 púpozott evőkanál kakaópor (vagy 8 dkg olvasztott csoki)
12 dkg darált dió
4 tojás fehérje
6 dkg liszt
a tetejére porcukor

Elkészítés:
A vajat vagy margarint a cukorral habosra keverjük,majd tovább keverve hozzá adjuk a kakaót,vagy az olvasztott csokit,a darált diót és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Végül a lisztet is belekeverjük óvatosan.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk.
Forró sütőbe toljuk,majd 5 perc múlva kissé lejjebb vesszük a hőt,így sütjük tűpróbáig.
Ha megsült deszkára borítjuk,a papírt lehúzzuk róla.
Ha kihűlt,porcukorral megszórjuk,keskeny,hosszú szeletekre vágjuk.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» MUFFIN-maradék kalácsból » Hamis csokoládékenyér » Maradék bejgliből » maradékos almás
» Édesség maradék kalácsból » Maradék kalácsból » Maradékból rakott tészta » Csokoládékenyér
» Tiroli csokoládékenyér » 10 perces rétes » Mákos túrótorta » Csokis kókuszos süti
» Csokoládés farönk torta » Gesztenyegerinc » Mini muffin » Gyümölcsös rudak


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.