| Csokoládé torta (gluténmentes) receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskótatészta: 6 db tojás 6 ek. porcukor 15 dkg étcsokoládé 10 dkg margarin 3 ek. Mantler vagy Sanavi kenyérpor 3 ek. étkezési keményítő 1 ek. kókuszreszelék ( ez el is maradhat) 1 cs . sütőpor (Figyeljünk a gluténmentességére!) Krém/töltelék: 3 dl tej 1 cs. csokoládés pudingpor ( főzős) + 3ek cukor 20 dkg margarin 15 dkg étcsoki Torta bevonás: 15 dkg étcsokoládé 10 dkg margarin Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 160-170 fokra. A 15dkg étcsokit +10dkg margarint gőz felett felolvasztjuk, picit hűlni hagyjuk. A tojás fehérjékből egy csípetnyi sóval kemény habot verünk ( turmixot használjunk). A tojás sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a liszteket + sütőport. Ezután belekeverjük az olvasztott, langyos csokit, majd két részletben óvatosan hozzáadjuk a kemény habot. Sütőpapírral bélelt kerek torta formába simítjuk a masszát és alsó rácson kb: 50 percig sütjük. A kisült piskótát lefedjük és a formában hagyjuk kihűlni! Közben elkészítjük a krémet: A 20 dkg margarint + 15 dkg étcsokit gőz felett felolvasztjuk. A csokipudingot + 3 ek cukrot kikeverjük 100 ml tejjel. A maradék 200 ml tejet felforraljuk és hozzáöntjük a pudingporos tejet ( folyamatosan keverjük, kis lángon), majd hozzákeverjük az olvasztott csokit . Kihűtjük a krémet, gyakran kevergetve! A csokis piskótát 3 részre vágjuk és megtöltjük a kihűlt krémmel a lapokat. Torta bevonás: A 15 dkg étcsokit + 10 dkg margarint gőz felett felolvasztjuk, hűtjük, majd bevonjuk a megtöltött piskótát. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |