Tutireceptek.hu fejléc

Csirkekocsonya recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 nagy csirke (kb. 1,5 kg)
1 kg csirkeláb
2 nagyobb sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 zeller
3-4 ecetes uborka
4 tojás
só, 1 kiskanál bors

Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk és a csirkelábakkal együtt annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni.
Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön addig főzzük, míg a hús a csontról leválik.
A megtisztított zöldségeket egyórányi főzés után a húshoz adjuk. Ha megfőtt, kissé kihűtjük, a húst kiszedjük, kicsontozzuk, lebőrözzük, a levet vászonszűrőn keresztül leszűrjük.
A tojásokat keményre főzzük és az ecetes uborkával együtt szeletekre vágjuk.
Hosszúkás formákat folpackkal kibélelünk, kevés levet öntünk bele. Ha megdermedt, főtt tojással és uborkaszeletekkel szépen kirakjuk, elrendezzük rajta a húsdarabokat, majd fölöntjük a lével. Aki szereti, a hús közé a megfőtt zöldséget is beleteheti.
Legalább fél napig hűtőben dermesztjük, majd a formából kiborítva, felszeletelve tesszük tálra.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás sült sertéskaraj » Unikumos pulyka » Sajtos zöldséges falatok » Fokhagymás sertésszelet
» Bassói aprópecsenye » Csíki kakas » Bundás virsli szezámmaggal » Fincsi zöldséges saslik
» Citromos csirke más módon » Svéd bélszín » Zöldborsós sertésszűz Gm&Lm » Darált húsos rántott szelet
» Gyors pipiszárny mikróban » Pulyka debreceni » Almás, sajtos csirkemell » Fokhagymás libamáj cukkinivel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.